Entertainment
10 november 2005 - Ron Smeets

Film kijken op je mobiel is 'Godslastering'

Althans, dat is de mening van Roberto Benigni, regisseur en oscarwinnaar voor La Vita E Belle. Hij maakt zich kwaad over het feit dat mobiele provider H3G de film 'The Interpreter' aanbiedt aan haar abonnees om op hun mobieltjes te kijken, terwijl de film ook nog in de bioscopen draait.

De uitspraken van Benigni hebben er in ieder geval al toe geleidt dat enkele bioscopen besloten hebben de film te boycotten. De kleine komiek noemt in zijn uitspraken mobiel film kijken een vorm van godslastering. "Het prachige gevoel dat een groot bioscoopscherm opwekt bij het zien van een film zal nooit door een telefoon vervangen kunnen worden", zo zou Benigni gezegd hebben.

Los van het feit dat de filmaatschappij natuurlijk helemaal zelf mag bepalen via welke kanalen het een film aan het publiek wil tonen ben ik het wel een beetje met hem eens dat het echte filmgevoel natuurlijk niet door een schermpje van 5 bij 3 centimeter kan worden opgewekt. Van de andere kant, als mensen er 9 Euro voor over hebben om een film mobiel te bekijken, dan zouden de providers en filmaatschappijen wel gek zijn als ze die kans lieten liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.