Entertainment
20 december 2005 - Ron Smeets

Film 10 dagen na bioscooprelease al op je GSM

In Italie kunnen mobiele bellers van providers die gebruik maken van de mobiele content services van Hutchinson H3G films die 10 dagen eerder hun bioscooprelease hadden al op hun mobieltjes bekijken!

Onlangs nog wilde Eagle Pictures, dat de deal met H3G zelf gesloten had (vlaag van verstandsverbijstering?!), via de rechter proberen om de mobiele release van The Interpreter, nog geen twee weken na de bioscoop premiere in Italie, te voorkomen door de deal met H3G alsnog te annuleren. Maar na een kort geding, aangespannen door H3G, werd men toch aan de gemaakte afspraken gehouden.

Gevolg? Volgende week kunnen de Italiaanse abonnees de film Memoirs of a Geisha dus al naar hun mobieltjes downloaden die vorige week daar in premiere gegaan is.Gerelateerde links:
Film kijken op je mobiel is 'Godslastering'
'Making of' van Verhoevens nieuwste film op Live!
70cm widescreen voor je GSM
GSM bioscoop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.