Accessoires
23 december 2007 - Redactie MobileCowboys

Files ontwijken met TomTom HD Traffic

PERSBERICHT - Naar verwachting zullen we deze kerst in groten getale het winterse weer trotseren op weg naar familie en vrienden in alle delen van het land. Of het bezoek nu verplicht of vrijwillig is, verwacht wordt dat het druk zal worden op de Nederlandse wegen.

Met de onlangs geïntroduceerde TomTom ONE XL HD Traffic kan ieder bezoekje nauwkeurig gepland worden. Zo hoef je niet te laat op de plaats van bestemming aan te komen - of te vroeg!

TomTom HD Traffic geeft bestuurders de meest complete info ter wereld over de actuele situatie op de weg, inclusief eventuele vertragingen in tijd en afstand. Dit geeft reizigers de zekerheid en rust dat ze altijd de beste route aan het rijden zijn.

Zo kunnen mensen goed geïnformeerd van huis vertrekken en onderweg op de hoogte worden gehouden van eventuele wijzigingen in de verkeerssituatie. Daarmee garandeert HD Traffic altijd de slimste route naar iedere bestemming.

“Deze kerst geven we mensen de zekerheid dat ze sowieso op de slimste route naar hun bestemming rijden. Dus als je niet te vroeg aan wilt komen op het kerstdiner van je schoonfamilie, of als je zeker wilt zijn dat je de meest complete en actuele verkeersinformatie ontvangt, dan is de TomTom ONE XL HD Traffic waarschijnlijk het slimste last-minute cadeau van het seizoen,” aldus Diederik Nederlof, Vice President Sales Benelux.

Bestuurders kunnen momenteel op een aantal manieren verkeersinformatie ontvangen. Echter, deze informatie is lang niet altijd betrouwbaar, actueel of nauwkeurig genoeg. Via TMC (via radio, telefoon of online) krijgt men slechts over 2.300 km snelweg informatie die zich met name concentreert op de verkeerssituatie in de Randstad.

Gebruikers van HD Traffic ontvangen reistijdinformatie van alle snelwegen in Nederland. Van Groningen tot Maastricht en van Middelburg tot aan Enschede. Daarnaast levert HD Traffic ook nog informatie over de verkeerssituatie op de secundaire wegen in Nederland. In totaal houden de systemen van TomTom 23.000 km weg in Nederland in de gaten.

Sinds de lancering van de HD Traffic dienst  blijkt dat er in Nederland gemiddeld twee keer meer files staan dan door bestaande verkeersinformatiediensten gerapporteerd. Dus bijvoorbeeld niet 350 km in de piek van de spits gerapporteerd door andere verkeersinformatiediensten maar ruim 625 km file op de snelweg en nog eens 75 km op de secundaire wegen.

De belangrijkste voordelen van HD Traffic zijn:

- Tot vijf keer vaker ontvangst van actuele verkeersinformatie dan andere verkeersinformatiediensten (via HD Traffic ontvangen gebruikers iedere drie minuten een verkeersupdate; in totaal zo’n 20 keer per uur)

- Tenminste tien keer zoveel wegen worden gemonitord ten opzichte van andere verkeersinformatiediensten (HD Traffic beschikt over actuele verkeersinformatie van 23.000 km wegdek in Nederland, waar alle andere verkeersdiensten maximaal 2.300 km weg monitoren)

- HD Traffic maakt gebruik van meerdere verkeersinformatiebronnen inclusief informatie van overheden (waaronder Verkeerscentrum Nederland), weguitvoerders, mobiele telefoons en huidige TomTom ONE XL HDT gebruikers

- Nauwkeurigere reis- en aankomsttijden met berekeningen van vertragingen in minuten

De TomTom ONE XL HD Traffic is momenteel verkrijgbaar in winkels door heel Nederland en wordt geleverd met een 12 maanden abonnement op High Definition Traffic. De adviesprijs van de TomTom ONE XL HD Traffic is € 399.

Het High Definition Traffic abonnement kan op elk moment voor € 9,95 per maand worden verlengd. Dit is inclusief de kosten voor de live dataverbinding.Gerelateerde links:
TomTom en Vodafone zorgen voor betere file informatie
Nieuwe TomTom GO 720 T vanaf vandaag in de winkels
Nieuwe dienst TomTom en Google Maps
GPS Smartphone met verkeersinformatie
Tom Tom en Vodafone revolutioneren file informatie
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl