Nieuws
21 april 2006 - Ron Smeets

Fileinformatie per SMS gevaar voor het verkeer

De organisatie voor veilig verkeer, 3VO, waarschuwt de automobilisten en rijkswaterstaat voor het feit dat het lezen van verkeersinformatie die per SMS ontvangen wordt tijdens het rijden tot gevaarlijke situatie's kan leiden.

Men reageert daarmee op een proef van rijkswaterstaat die morgen begint en waarbij automobilisten per SMS op de hoogte kunnen worden gehouden van actuele file's, spookrijders en andere verkeersinfo.

3VO zegt op haar site:

Het waarschuwen van automobilisten met sms-jes is volgens 3VO niet goed voor de verkeersveiligheid. Rijkswaterstaat wil dit gaan uitproberen. Automobilisten krijgen dan via sms-jes informatie over bijvoorbeeld ongelukken en spookrijders.

Maar het lezen van deze sms-jes leidt de aandacht af van het verkeer. Dat geldt natuurlijk ook voor degenen die in de auto bellen met een handsfree set.

Extra informatie over het verkeer is zeker nuttig, maar het zou beter zijn dat dat gebeurt in gesproken vorm.Gerelateerde links:
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Filebestrijding met behulp van GSM
'Flits' je overtredende medeweggebruiker
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.