Nieuws
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Filebestrijding met behulp van GSM

De Amerikaanse staat Missouri is van plan om het verkeer in en rond steden beter te gaan monitoren door middel van het traceren van signalen van mobiele telefoons. Met behulp van deze techniek kunnen de verkeersdiensten precies zien welke auto's waarheen gaan en met welke snelheid.

Bestuurders die dan in de richting rijden van een opstopping kunnen op die manier tijdig gewaarschuwt worden. Sceptici zijn echter bang dat dergelijke tracerings systemen een te grote inbraak zijn op de privacy van automobilisten.

In Nederland, en ook in veel andere landen, kennen we het systeem dat werkt met behulp van zogenaamde lussen het asfalt en borden boven de weg, maar Missouri wil een systeem dat minder 'hardware' en installatiekosten met zich meebrengt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.