Accessoires
31 mei 2006 - Ron Smeets

Fifties speakerdock voor de iPod

Jammer dat je de iPod zelf niet in deze 50-er jaren kleur kunt bestellen, want anders was het de ultieme vervanger voor de Wurlitzer.

Ok, Ok, misschien loop ik wat hard van stapel, maar mooi vind ik hem in ieder geval wel, deze SpeckTone iPod speakerdock in mintgroen gelakt hout. Ook de groen verlichte volumeknop doet mijn nostalgische geest niets dan goeds. . . En om mijn iPod toch een beetje in dezelfde 'stemming' tekrijgen worden er twee 'skins' bijgeleverd in dezelfde kleur, een voor de Nano en een voor de iPod Video.

Qua specs valt ie ook best mee. Twee 28 watt speakers en een 4icn subwoofer maken genoeg lawaai. Hij kost 150 dollar, een stuk voordeliger dan de Apple HiFi dus, en is compatible met elke iPod, behalve de Shuffle.

Voor wie niet van mintgroen houdt is hij ook in wit, zwart en houtkleur te krijgen.Gerelateerde links:
Retro-look GSM van Spark
Portable Colecovision van Ben Heck
De draagbare telefoon van Tristan Perich
iPod wordt de nieuwe Wurlitzer!
De 50 beste Gadgets van de laatste 50 jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.