Entertainment
21 september 2009 - Ron Smeets

FIFA 10 maakt (deel) selectie Oranje voor WK 2010 bekend

Een beetje off-topic misschien, maar de FIFA 10 voetbalgame van Electronic Arts zal ongetwijfeld ook een mobiele variant krijgen, toch?

Hoe dan ook, de game fabrikant heeft deze week wat in game screenshots vrijgegeven waarop diverse Nederlandse spelers te zien zijn in het tenue van Oranje. Zouden zij al over inside informatie beschikken van bondscoach Bert van Marwijk over de selctie voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika?

Als we de screenshots van EA bekijken dan zien we onder andere Dirk Kuyt, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Arjan Robben, Mark van Bommel, Joris Mathijssen, Khalid Boulahrouz en Wesley Sneijder. Op zich natuurlijk allemaal spelers die in aanmerking (kunnen) komen voor de selectie van het WK 2010, maar wat als er eentje (geblesseerd) afvalt? Gaat EA die spelers dan nog uit het spel slopen? ;-) Grappig is het in ieder geval wel.

Ik neem aan dat iedereen die dit leest begrijpt dat het hier om een grapje gaat... Het daadwerkelijke nieuws is namelijk het feit dat het vanaf FIFA 10 mogelijk is om met avatars van de echte Nederlands Elftal spelers te gamen. Voorheen waren alleen fictieve karakters beschikbaar. Iedereen weet natuurlijk dat de definitieve spelerslijst pas ergens in Mei 2010 bekendgemaakt zal worden. Fifa-10-Oranje-b Fifa-10-Oranje-c Fifa-10-Oranje-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.