Accessoires
28 januari 2007 - Ron Smeets

Fietslader voor Motorola GSM's

Bijna ieder kind tussen de 10 en 18 heeft tegenwoordig wel een GSM. En voor bijna elke GSM bestaat ook een zogenaamde auto oplader zodat je je toestel ook onderweg van de broodnodige electriciteit kunt voorzien. Helaas hebben de meeste kinderen onder de 18 daar niet zo veel aan.

Motorola heeft voor dat probleem een oplossing bedacht: de Fietslader. Ook handig voor moutainbikers en andere mobiele bellers die veel op de fiets zitten.

De lader bestaat uit een dynamo die je op je fiets bevestigd, een houder voor op het stuur en de bijbehorende kabels om je Motorola GSM op te kunnen laden. Hopelijk komen andere toestel- en/of gadgetfabrikanten ook snel op dit idee. Of beter nog; maak een universele fietslader met verschillende adapters voor je Nokia, Samsung, iPod etc.Gerelateerde links:
'Fietsgenerator' voor WiFi en VoIP in de rimboe
Controle op bellende fietsers levert niet genoeg op
Bellen tijdens het fietsen kost 250 dollar in de VS
Extra power voor je iPod
GSM opladen tijdens het lopen
iPod opladen en aansluiten in het vliegtuig
Je GSM opladen met je hemd ?!
GSM's op kinetische energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.