Nieuws
04 februari 2006 - Ron Smeets

Fiat en Microsoft denken ook aan verkeersveiligheid

Dat het beter is om je GSM (en andere gadgets) tijdens het besturen van een voertuig handsfree te gebruiken weten we eigenlijk allemaal en handsfree bellen wordt zo ongeveer door iedereen ook wel op een of andere manier gedaan.

Fiat en Microsoft hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat we ook voor de andere (mobiele) diensten en apparaten tijdens het rijden onze vingers niet meer nodig hebben.

Het systeem dat men op de komende Autosalon van Geneve zal presenteren heet 'Blue & Me' en bestaat uit, natuurlijk, een Bluetooth module, USB aansluitingen en stemherkenning om de commando's voor het bedienen van je GSM of MP3 speler te kunnen 'begrijpen' en uitvoeren.

Bovendien kan 'Blue' onvangen SMSjes ook voorlezen, zodat ook dat een stuk veiliger wordt tijdens het rijden. Over enkele maanden zullen de eerste modellen van Fiat, Alfa en Lancia worden voorzien van Blue & Me.Gerelateerde links:
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Roep om Voice-controlled gadgets groeit
Verbod op lopend mobiel bellen ???
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.