Entertainment
07 oktober 2005 - Ron Smeets

Festival voor mobiele films

Dit weekend wordt in het Forum des Images in Parijs het eerste Filmfestival gehouden voor films die met camphones geschoten zijn.

Tijdens het 3 dagen durende Pocket Film Festival (in 't Frans) worden enkele tientallen films gepresenteerd, varierend in lengte van 30 seconden tot 90 minuten.

In totaal dingen 14 films mee naar de prijzen die zondag uitgerijkt zullen worden door de jury en hoofdsponsors Nokia en de Franse mobiele operator SFR.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.