Nieuws
04 april 2007 - Ron Smeets

FCC 'sluit het boek' over mobiel bellen in vliegtuigen

De Amerikaanse FCC heeft in een verklaring gezegd zich vanaf niet meer te buigen over de vraag of mobiel bellen in de lucht alsnog toegestaan gaat worden.

Dat wil dus zeggen dat het belverbod (voor mobiele telefoons) in Amerikaanse vliegtuigen gehandhaafd blijft.

De reden dat de FCC tot dit besluit gekomen is heeft te maken met het feit dat men vindt dat de beschikbare onderzoeks gegevens over het al dan niet gevaarlijk zijn van het gebruik van GSM's in vliegtuigen niet voldoende zijn voor een eenduidig 'ja' voor het opheffen van het verbod. Zolang dat het geval is neemt men dus, begrijpelijk, liever het zekere voor het onzekere.

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het op deze manier ook redelijk rustig blijft in de vliegtuigen want de beltarieven van de on-board telefoons van de maatschappijen zelf nodigen niet echt uit om eens lekker een uurtje of wat met het thuisfront te kletsen.Gerelateerde links:
Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen
Bellen in vliegtuigen toch gevaarlijk
Duitsland heft GSM verbod in vliegtuigen op
GSM tests in vliegtuigen boven Europa
Veilig mobiel bellen bij Air France
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
Mobiele etiquette voor in het vliegtuig
GSM's in vliegtuigen verhogen crashkans
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.