Geruchten
06 februari 2007 - Ron Smeets

FCC krijgt nieuwe Nokia musicphone in 'handen'

De Amerikaanse FCC heeft Nokia's nieuwste musicphone ter goedkeuring ontvangen. Het toestel, de RM-230 (waarschijnlijk niet de definitieve naam voor een Nokia), lijkt een opvolger te worden van de relatief populaire 3250 met eenzelfde roterend keypad-deel aan de onderzijde. Aan een kant zit het standaard keypad en aan de andere kant de muziek bedienings toetsen.

Andere specs die al uitgelekt zijn: Tri band UMTS (waarschijnlijk met HSDPA) en quad band GSM. Foto's zijn nog niet gespot, dus voorlopig zullen we het moeten doen met de ontwerptekening hierboven (klik voor een grotere versie)

Of de RM-230 ook een camera aan boord heeft is nog niet duidelijk. Officieel heeft Nokia nog geen info van deze nieuwe musicphone vrijgegeven, maar wellicht dat men dat bewaard voor het 3GSM event, volgende week in Barcelona. We zullen zien!Gerelateerde links:
Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen
Nokia 5500 opnieuw uitgebracht als 'Sport Music Edition'
One Minute video review van de Nokia 5500
Al 1 miljoen Nokia 3250's verkocht
Nokia Brandname voor musicphones
Nokia 3250: low-budget musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.