Nieuws
26 augustus 2012 - Ron Smeets

FBI haalt 3 sites met illegale Android Apps offline

De afgelopen week heeft de Amerikaanse FBI drie sites offline gehaald die verdacht worden van het illegaal verspreiden van Android Apps. Het betreft dan met name het aanbieden van kopieen van Android Apps waar normaal voor betaald moet worden.

De sites, applanet.net, appbucket.net en snappzmarket.com kunnen nog wel bezocht worden maar er verschijnt  een pagina (placeholder) van de FBI wanneer je naar een van deze sites surft (zie hieronder).

Of deze actie van de FBI het illegaal verspreiden van apps en andere (betaalde) content tegen kan houden lijkt mij onwaarschijnlijk. Daarvoor zijn natuurlijk nog veel te veel alternatieven beschikbaar. Een groot deel daarvan ontspringt in landen waar de FBI, of andere autoriteiten, weinig tot niets kunnen doen. Toch is het wel goed dat er tegen opgetreden wordt. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.