Toestellen
22 april 2006 - Elske de Boer

Fashion Phone van Elite heeft het niet!

Het is een leuke poging van Elite om zich te mengen in de wereld van de mobiele telefoons voor dames, maar helaas is deze fashion phone gedoemd te mislukken.

Het probleem met designers die toestellen proberen te ontwerpen voor een vrouwelijke doelgroep is dat ze zich over het algemeen beperken tot modellen die op een poederdoos, pocket spiegel of andere, in hun ogen, typisch vrouwelijke accesoires. En dat is toch jammer, want van de enkele maanden geleden aangekondigde samenwerking tussen Elite en MedeLabs had ik toch meer verwacht dan dit.

De enige toestelmaker die zich daarin onderscheidt is volgens mij Samsung , hoewel de Elite GSM van Alcatel er ook mag zijn. Nokia's design toestellen laat ik hier buiten beschouwing omdat die niet echt voor het vrouwelijke deel van de markt ontworpen worden maar meer vanwege de spraakmakende ontwerpen en vormen.

Het ontbreekt er dus nog maar aan dat de antenne van de Elite ML1 geen verborgen lipstick bevat. Oh, da's waar ook, je make-up kun je samen met het toestelletje in de speciale tas die er erbij kunt kopen bewaren. Vind je alleen de tas leuk, dan kun je op de plek van het toestel altijd nog je poederdoos of make-up spiegeltje bewaren. . .

Over het toestel zelf is verder weinig verassends te melden. Het is niet meer dan een gemiddelde GSM die welliswaar niet veel weegt (75 gram) en met 6 bij 5 centimeter ook niet te groot. Schijnbaar vindt Elite een 0.3 megapixel camera voldoende voor de dames. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Natuurlijk is de prijs wel erg modieus: Voor het toestel, met de tas, mag je 289 Euro uittrekken als je hem wilt bestellen.Gerelateerde links:
Fashion GSM's van een Fashion merk
Vooral vrouwen zien hun mobiel als lifestyle
Nokia's fashion phone niet voor de massa
Fashion Phone van Elle
Fashion phones van Samsung
Samsung op de catwalk
Over de auteur: Elske de Boer