Entertainment
07 november 2008 - Redactie MobileCowboys

Fanwalkers bereiken Liverpool na 16 miljoen stappen

PERSBERICHT - Gisteren hebben honderd van Europa’s grootste muziekfans de Echo Arena in Liverpool bereikt, met zere voeten maar opgetogen nu hun marathonreis erop zit.

De Sony Ericsson FanWalkers lieten zien dat ze ultieme muziekfans zijn door van Camden Town in Londen naar de MTV Europe Music Awards ’08 in de Culturele Hoofdstad van Europa te lopen.

Ook is bekend gemaakt dat Dirk Schuett uit Duitsland de meest toegewijde muziekfan van Europa is en dus de winnaar is van de Sony Ericsson FanWalk. Hij heeft daarmee de prijs van zijn leven gewonnen, namelijk het uitreiken van een prijs op het MTV podium.

Meer dan 3.000 muziekfans hadden zich aangemeld. Uit deze 3.000 werden 100 verstokte muziekliefhebbers verkozen tot Sony Ericsson FanWalkers. Ze liepen in negen dagen van Londen naar Liverpool en gingen onderweg allerlei uitdagingen aan. Uiteindelijk werd één van hen gekozen tot Europa’s meest toegewijde muziekfan: Dirk Schuett uit Duitsland. De vijf Nederlandse FanWalkers hebben het ook ontzettend goed gedaan en hebben allemaal de finish gehaald. Alle Sony Ericsson FanWalkers blonken werkelijk uit in muzikale kracht, creativiteit en natuurlijke energie.

Tijdens de reis voerden de FanWalkers opdrachten uit en gingen ze uitdagingen aan om te bepalen welke muziekfan het beste de essentie van de Sony Ericsson FanWalk belichaamt. Van disco, bowlen en karaoke tot straatoptredens voor het goede doel. Voor iedere opdracht konden de lopers armbandjes winnen en de Nederlandse Titiana wist de meeste bandjes van iedereen te bemachtigen.

Onderweg hebben de Sony Ericsson FanWalkers:
• meer dan 16.000.000 stappen gezet
• 337 blarenpleisters gebruikt
• 675 liter thee gedronken
• 75 kg bacon op brood gegeten…
• …met 60 flessen HP Sauce*
• 28 versies van Wonderwall gezongen
• zijn ze 4 keer ‘verliefd’ geworden**      

*HP Sauce, ook wel “bruine saus” genoemd, is een populaire Engelse saus, vernoemd naar de Londense Houses of Parliament, die traditioneel wordt geserveerd bij een echt Engels ontbijt of een broodje bacon.
** Voor zover we weten!

En dat allemaal voordat ze hun loopschoenen uitschopten en zich mooi maakten om als VIP te verschijnen op de MTV EMA show en een afterparty met de sterren.

Na afloop van de negendaagse reis, werden de beste 12 FanWalkers uitgenodigd op het podium om hun zaak te bepleiten voor de drie FanWalk-juryleden: MTV-presentatrice Kate Edmondson, een lid van de Fan Walk-band Clubfeet en de producent van de FanWalk TV-webisodes. Dirk presteerde hierin zo goed, dat de jury besloot dat hij degene was die de Sony Ericsson FanWalkers het beste kon vertegenwoordigen op het podium van de MTV EMAs ’08. Zijn passie, charisma en charme waren ongeëvenaard.

De Sony Ericsson FanWalkers hebben flink strijd geleverd om te mogen deelnemen aan deze reis. Elke FanWalker wist een plaats te winnen van de meer dan duizend hoopvolle kandidaten uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Allemaal hadden ze zich aangemeld via de officiële Sony Ericsson FanWalk-website www.fanwalk.tv. Nadat ze tijdens de online casting hun video’s hadden geüpload, werd een aantal hoopvolle deelnemers geselecteerd en uitgenodigd voor de tweede screening en live castings. De FanWalkers werd gevraagd uit te leggen waarom zij de ultieme muziekfans zijn. De uiteindelijke 100 deelnemers werden gekozen op basis van het aantal behaalde stemmen en hun creativiteit en liefde voor alles wat met muziek te maken heeft.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl