Entertainment
02 maart 2011 - Ron Smeets

Fan maakt leukere Windows Phone 7 commercial dan Microsoft

Omdat Windows Phone 7 officieel nog steeds niet in Nederland gelanceerd is hebben wij natuurlijk ook nog niet veel commercials en van het releatief nieuwe smartphone OS van Microsoft gezien.

Gisteren viel mijn oog al op een bijzonder snelle, leuke en van goede achtergrond voorziene advertentie van Windows Phone 7 maar wat ik toen nog niet wist is dat dit filmpje niet door Microsoft zelf maar door een fan, Brando Foy, gemaakt is.

Als ik dit filmpje naast die van Microsoft bekijk dan kan ik niet anders dan concluderen dat Brando een leukere Windows Phone 7 commercial gemaakt heeft dan Microsoft zelf. Natuurlijk is dat ook een kwestie van smaak en dus lees ik in de reacties graag wat jullie er van vinden. Hieronder staat eerst het filmpje van de fan en als tweede een van de officiele (Amerikaanse) Windows Phone 7 promo filmpjes.

UPDATE: Terwijl ik dit schrijf en het artikel nog niet online staat zie ik ook nog een nieuwe commercial, of eigenlijk viral video, van Windows Phone 7, gemaakt door Microsoft zelf, opduiken in YouTube ;-) Daarin is te zien hoe Windows Phone 7 over Times Squere 'straalt'. Die heb ik er ook nog maar even bij gezet (helemaal onderaan). Ook na het zien van deze video blijf ik bij mijn standpunt dat die van Brando Foy leuker is.

http://www.youtube.com/watch?v=VHkPiU9YAQk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.