Toestellen
03 augustus 2008 - Ron Smeets

Faked in China: Vertu Ferrari

De Chinezen namakers hebben, zo vlak voor het begin van de Olympische Spelen en daarmee de komst van veel (rijke) westerlingen naar het land, het idee opgevat om een fake van een van 's werelds duurste mobieltjes op de markt te brengen.

Deze ripoff van de Vertu Ferrari lijkt wel een beetje op het orifgineel maar stelt qua specs verder natuurlijk weinig voor. Helaas geldt dat ook voor de originele toestellen van Vertu ;-)

Enfin, de Chinese versie moet het doen met een 1.8 inch display (176x220 pixels), 128 MB geheugen, dual-band GSM met GPRS support, een multimedia speler (MP3, 3GP, MP4) en een USB aansluiting. Ow, en je kunt er ook mee SMS-en en MMS-en. Het apparaat weegt 150 gram en meet 108x43x19mm (hxbxd).Gerelateerde links:
Faked in China: de Armani Phone
Faked in China: de SongLive X1
Vertu viert 10e verjaardag met nog exclusievere modellen
Een betaalbare 'Ferrari' GSM
Video van de duurste Ferrari GSM ter wereld
Ferrari GSM van Vertu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.