Toestellen
09 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Vertu Ascent TI

Mobieltjes van Vertu zijn voor de gemiddelde consument schier onbetaalbaar. Gelukkig kunnen we ook hiervoor weer vertrouwen op de Aziatischa namaak bende.

Hier kun je een hele serie fake Vertu Ascent modellen online kopen met een gemiddelde prijs van zo'n 300 Dollar. Het origineel gaat voor ca. 18.000 Euro over de toonbank. Ik zou ze niet kopen, maar goed dat geldt voor zowel het origineel als de namaak.

Een voordeel heeft het namaken van extreem dure en luxe mobieltjes wel. De specs van het origineel zijn vaak al niet te modern dus valt de aanwezigheid van een 1.3 of VGA camera, dual-band GSM en het ontbreken van UMTS en/of HSDPA bij de fake modellen niet echt op.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.