Toestellen
13 mei 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Touch Viva Shanzai met Windows Mobile 6.5

Het toestel lijkt op de HTC Touch Viva en het besturingssysteem is Windows Mobile 6.5, maar zowel HTC als Microsoft hebben met de release van deze smartphone niets te maken.

De titel verraadde het natuurlijk al. Dit is wederom een fraai staaltje Chinees namaakwerk.

De Touch Viva Shanzai Flagship (wat een naam!) is een HTC kloon met een, vermoedelijk, gekraakte devoloper versie van Windows Mobile 6.5. Het toestel heeft verder een 3.2 megapixel camera, 2.8 inch QVGA touchscreen display, WiFi, Quad-band GSM met EDGE support, een 460MHz processor en kost zo'n 120 Euro.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.