Toestellen
22 maart 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Toshiba's G450

Toen de Toshiba G450 vorig jaar geintroduceerd werd viel die vooral op door zijn bijzondere vormgeving, het leek meer op een MP3 speler dan een mobieltje, en het feit dat het toestel behalve een GSM ook diens kon doen als HSDPA modem.

Echt populair is de G450 nooit geworden maar schijnbaar toch reden genoeg om er een namaak modelletje van te maken. De M688 is echter een gecombineerde MP3 speler en GSM. Geen UMTS of HSDPA modem meer, dus.

De noemenswaardige specs: Dual-band GSM, mono speaker, 2GB intern geheugen, FM Radio Tuner en 0.8 inch display. Hij is online te koop voor $66.49

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.