Toestellen
28 september 2009 - Ron Smeets

Faked in China: TigerG3 (Hero)

De HTC Hero kan, zo blijkt uit diverse reviews en gebruikerservaringen, momenteel de beste Android Smartphone op de markt genoemd worden. Niet gek dus dat het toestel, niet voor het eerst overigens, ook ontdekt is door de Chinese namaakbrigade ;-)

Zie3 hier de TigerG3. Uiterlijk heeft hij inderdaad veel weg van de HTC Hero maar van binnen is het een heuse namaak Smartphone, Compleet met dual-SIM functionaliteit en een 1.3 megapixel camera.

Op het display staat weliswaar het Google logo, maar de TigerG3 is geen Android toestel. Welk OS er dan wel op geinstalleerd is? Dat is niet duidelijk. De overige specs:
- 3.2 inch WQVGA Touchscreen display
- Mutimedia speler(MP3, MP4/3GP)
- Dual-band GSM
- WiFi
- microSD geheugenkaart gleuf (max. 4GB)
- Afmetingen: 112x56.2x14.4mm (hxbxd)
- Gewicht: 135 gram

HTC-Hero-Fake-2809-TigerG3-a HTC-Hero-Fake-2809-TigerG3-b HTC-Hero-Fake-2809-TigerG3-d

Bron: ShanzaiVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.