Toestellen
19 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: T-Mobile G1

Kijkend naar deze foto's kan ik niet anders dan concluderen dat deze Chnese namakers in ieder geval hun best gedaan hebben om hun fake G1 zo goed mogelijk op het origineel te laten lijken, zowel uiterlijk als ook de UI van het besturingssysteem.

Ik zie zo op het eerste gezicht maar een paar veschillen. De kleur van de 'bel-knoppen' rechts en links onder, het ontbreken van het woordje 'with' op de achterzijde, de positionering van de camera, de toetsen aan de zijkant en zo te zien heeft het bolletje onder het display ook geen scroll functie.

Helaas is er geen foto bij van het toestel in open positie. Het is dus niet duidelijk of dat bij deze kloon ook mogelijk is en of hij dus ook een qwerty toetsenbord heeft.

t-mobile-g1-clone-02
t-mobile-g1-clone-03
t-mobile-g1-clone-04
t-mobile-g1-clone-05
t-mobile-g1-clone-06

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.