Toestellen
15 november 2008 - Ron Smeets

Faked in China: Sany Ericssan X1

Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Deze fake X1 komt uit een van de vele Chinese fabrieken en zolang als je alleen naar de voorkant van het toestel kijken (in dichtgeschoven toestand) dan zie je wel enige gelijkenis met het origineel van Sony Ericsson.

Maar daar houdt het dan ook meteen op want draai je het toestel om dan zie je een 8 Megapixel camera met uitschuifbare lens en het toetsenbord mist ook een twintigtal toetsen om zich een qwerty-versie te mogen noemen ;-)

Deze Sany Ericssan heeft verder een 2.8 inch display, TV Tuner en microSD geheugenkaart ingang. De volledige specs kun je hier bekijken. Opvallend is dat daarin alleen gesproken wordt over een 1.0 megapixel camera terwijl op het toestel toch duidelijk 8.0 mega pixel staat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.