Toestellen
01 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Nokla N97

Ja hoor, het kon natuurlijk niet uitblijven. De eerste fake Nokia N97 is een feit. Nog ruim voordat het origineel in de winkels ligt hebben de Chinese namakers alweer toegeslagen. Heel toepasselijk heeft deze nep Nokia de naam Nokla N97 meegekregen.

Het toestel is op de foto's die ik tot nu toe gezien heb overigens alleen in een dichte off-positie te bewonderen dus de kans is groot dat deze namaak Nokla zich op dit moment nog in een mockup stadium bevind.

Opvallend is het menu dat op de doos naast het toestel te zien is. Dat heeft namelijk een wel heel erg hoog iPhone gehalte.

Andere specs en dergelijke zijn er nog niet maar het wordt nu dus wel zaak om nog beter op te letten bij het zien van dit soort aanbiedingen!

nokia-n97-clone-03
nokia-n97-clone-02

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.