Toestellen
31 maart 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Nokla N83

Als je het mij vraagt dan lijkt deze nep Nokla N83 (die overigens nooit bestaan heeft) aan de voorkant meer op een kruising tussen de iPhone en de Samsung F480 TouchWiz. De zij- en achterkant stralen wel iets Fins uit.

Deze Chinese namaak is voorzien van een 0.3 megapixel camera (woehoe ;-))), WQVGA touchscreen display, multimedia speler met een 3.5mm audio aansluiting, Dual-SIM optie, GPRS support, Bluetooth en een T-Flash geheugenkaart optie (max. 8GB). En dat alles voor maar 105 dollar. Foto's:

Nokia-N83-Fake-c
Nokia-N83-Fake-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.