Toestellen
20 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: NokiPhone

Dit is toch wel een van de meest bijzondere fake toestellen die ik in de afgelopen vier jaar tegengekomen ben. De NokiPhone N3000i heeft namelijk het uiterlijk van de iPhone gecombineerd met de dual-silder functie van de Nokia N95 / N96 of N85.

Dat resulteert dus in een bizar uitziende iPhone kloon. De specs zijn, zoals gewoonlijk, niet echt super maar ik moet wel bekennen dat deze Chinese fake mobiel meer kan dan zijn gemiddelde concurrent. De prijs is er met 399 dollar dan ook wel naar.

Zo heeft de NokiPhone N3000i een 3.2 inch QVGA touchscreen, WiFi, dual-SIM optie, tri-band GSM met GPRS data support, een 2 megapixel camera (hoewel er 5MP op het toestel staat), multimedia speler, Bluetooth 2.0 en een microSD geheugenkaart gleuf.

NokiPhone-N3000i-b
NokiPhone-N3000i-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.