Toestellen
13 juli 2010 - Ron Smeets

Faked in China: Nokia N98

Heel lang geleden, toen de Nokia N96 en N97 nog in ontwikkeling waren, doken al de eerste geruchten over de N98 op. Dat gebeurde in de jaren daarna nog enkele keren maar al die geruchten bleken onjuist te zijn, zoals we inmiddels weten. Na de N97 heeft Nokia de naamgeving immers aangepast en nu wachten we (met spanning) op de release van de N8 en de presentatie van de N9.

In China, het land van rijst, de Grote Muur en namaak mobieltjes, lopen ze een beetje achter ;-))) Zie hier de lokale fake Nokia N98, een toestel dat uiterlijk veel weg heeft van de N8 maar natuurlijk heel wat minder aan boord heeft.

Qua specs moet deze Chinese N98 het doen met een 3 inch touchscreen display, 1.3 megapixel camera die 'slechts' VGA kwaliteit (640x480) foto's kan schieten, dual band GSM, Bluetooth en dual-SIM optie. Voor de liefhebbers staat hieronder nog een filmpje van het toestel. Nokia-N98-Fake-b Nokia-N98-Fake-c Nokia-N98-Fake-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.