Toestellen
23 september 2007 - Ron Smeets

Faked in China: Nokia N94i

Nee, dit toestel is geen nieuwe Nokia N-Series uit het Finse kamp van de toestelmaker maar het zoveelste voorbeeld van het feit dat ze in China nog steeds schaamteloos toestellen en merknamen kopieren.

Iedereen die wel eens een echte N-Series Nokia gezien heeft zal direct begrijpen dat deze N94i er niet tussen hoort. Eigenlijk is deze Chinese fake een combinatie van de N70 met een keypad dat zo uit een van de Samsung Ultra Series gehaald zou kunnen zijn. Op de eerste foto hierboven zijn die kenmerken duidelijk te zien.

Verder lijkt het alsof deze namaak Nokia een slider is, maar de foto hieronder, genomen vanaf de zijkant, maakt duidelijk dat het een candybar model is.

Voor de liefhebber nog wat specs: Een 2 megapixel camera, Windows achtig OS, althans een OS met een typisch Windows XP achtergrond, touchsreen display, microSD geheugenkaart, Bluetooth en stereo speakers.

Enfin, we zullen hem hier wel nooit in de winkels gaan tegenkomen.Gerelateerde links:
Concept tekening nieuwe Nokia: N-Series meets 8600
Belachelijk N96 concept
Nokia 8800 Sirocco Gold: faked in China
Nokia N99 gezien?!?
Touchscreen N98 concept
Concept toestellen: Nokia N74 en Sony Ericsson K900i
Nokia 8800: Faked in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.