Toestellen
29 september 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Nokia N900

Ja, hier is er weer eentje van de Chinese namaakbrigade. Deze keer is het de beurt aan de Nokia N900. Volgens mij hebben de makers van deze fake Nokia echter wel enkele modellen en merken door elkaar gehaald. Ik zie namelijk de dual-slider functie van de N95/96/86 en een mobiele TV antenne a-la Samsung P960.

Kortom, deze fake N900, die overigens ook echt als Copy Nokia N900 in de lokale (web)winkels ligt, heeft behalve de naam maar weinig overeenkomsten met het origineel. En dat geldt niet alleen voor het uiterlijk

Ook de specs zijn nauwelijks Nokia N900 waardig te noemen. Zo moet de Copy Noki N900 het doen met een VGA camera, GPRS data support, een QVGA touchscreen display, en analoge(!) TV Tuner, dual-SIM optie, quad-band GSM en een standaard keypad (geen qwerty dus). Kosten? Ca. 128 dollar (zo'n 90 Euro). Ow, en ze hebben ook een filmpje van het toestel gemaakt.

Copy Nokia N900 Quad Band Dual SIM Shake Sensor Cellphone from PapayaOne on Vimeo.

 Copy-Nokia-N900-TV-Cellphone-b Copy-Nokia-N900-TV-Cellphone-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.