Toestellen
06 augustus 2010 - Ron Smeets

Faked in China: Nokia N8 (aka iZiNN CJ-3) met Android 2.1

Ja hoor, hier is er weer eentje. De Chinese iZINN CJ-3 (geweldige naam voor een smartphone overigens ;-))) lijkt, op deze foto's althans, als twee druppels water op de Nokia N8.

Over de specs zullen we het verder maar niet hebben want die zijn ongetwijfeld nagenoeg gelijk aan die van al die andere (goedkope) Chinese namaak. Wat wel opvalt is dat de makers van deze N8 kloon het Symbian^3 OS 'vervangen' hebben door Android 2.1. Mmmh, toch een klein lichtpuntje? Mwah, doe mij toch maar liever het origineel ;-) De foto's:

Nokia-N8-Android-21-China-Fake-b Nokia-N8-Android-21-China-Fake-d Nokia-N8-Android-21-China-Fake-c Nokia-N8-Android-21-China-Fake-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.