Toestellen
28 maart 2009 - Ron Smeets

Faked in China: NCKLA E71

Ja hoor, we hebben er weer eentje. Een overvalste vervalsing ;-) Dit keer is de Nokia E71 aan de beurt ofwel, als we de Chinese spelling handhaven de NCKLA E71.

Ik moet eerlijk toegeven dat de vervalsers het toestel op sommige punten zelfs iets 'beter' gemaakt hebben. Zo heeft deze NCKLA een touchscreen en dual-sim optie. Helaas is de camera dan weer slechts 0.3MP.

Bluetooth, een T-Flash geheugenkaart en stereo speakers krijg je er ook allemaal bij. En dat voor maar 119 dollar. Met de huidige koers zo'n 12 Euro. Ow, nee, dat is de waarde die ik zelf aan deze Chinese fake geef ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.