Toestellen
14 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: NCKIA N86 8MP

Ja hoor, we hebben er weer eentje. De Nokia N86 is, nog vóórdat hij officieel in de winkels ligt heeft een Chinese namaker al zijn eigen uitvoering van het toestel op de (lokale) online markt gebracht.

De NCKIA N86E 8MP lijkt uiterlijk welliswaar op het origineel van Nokia maar er zijn gelukkig ook duidelijke verschillen. Zo is de namaak N86 een touchscreen model.

Daarnaast zijn de toetsen onder het display ietwat anders en heeft hij het 'N97' Nokia logo aan de zijkant van het display, maar de meest opvallende mismatch is toch wel de 1.3 megapixel cameraop de plek waar bij het origineel natuurlijk een 8MP versie zit.

Andere verschillen, behalve het prijskaartje dat met 112 dollar (ca. 90 Euro) natuurlijk aan de lage kant is voor deze Nokia, zijn de aanwezigheid van een dual-sim optie en het ontbreken van UMTS en HSDPA support. Tja, het blijft natuurlijk goedkope Chinese namaak.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.