Toestellen
15 april 2009 - Ron Smeets

Faked in China: LC Renoir

LG was een van de Aziatische fabrikanten die tijdens het Mobile World Congress nogal overdreven spastisch deed over het vrij filmen van hun nieuwe toestellen. Bang dat er gespioneerd werd misschien? Tja, zo de waard is. . . Nee flauwekul natuurlijk ;-)

Maar intussen zijn ze wel, net als zoveel concurrenten, ook het slachtoffer geworden van de Chinese namakers. Zie hier de LC KC910, aka, Renoir.

De specs van deze fake LG die nog geen 90 Euro (107 dollar) moet kosten zijn natuurlijk ietwat minder uitgebreid dan bij het origineel. Zo is de 8MP camera 'vervangen' door een VGA versie. Andere noemenswaardige specs:
- Dual Sim
- Stereo Bluetooth
- WQVGA touchscreen display
- Multimedia (MP3/MP4) speler
- T-Flash geheugenkaart (max 8GB, 1GB wordt meegeleverd).

LC-Renoir-Fake-a
LC-Renoir-Fake-b
LC-Renoir-Fake-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.