Toestellen
27 april 2011 - Ron Smeets

Faked in China: HTC HD 7 met Windows Phone 7

Ja, ik heb er weer eentje gevonden in de categorie 'Faked in China'. Op de foto hiernaast zie je een Windows Phone 7 smartphone. Althans, dat zou je uit de look-and-feel van het homescreen mogen concluderen. Helaas gaat het hier om een Windows Mobile 6.5 toestel met een namaak Windows Phone 7-achtge UI.

Het toestel zelf is ook namaak. Op de achterzijde prijkt het ''HTC' logo en de Chinezen noemen hem ook de 'HD7', maar daar heeft hij verder weinig van weg (zie de derde foto hieronder).

De specs zijn, zeker voor Chinese namaak, wel enigszins indrukwekkend. Zo heeft deze nep-HTC-WP7-smartphone een 4.8 inch WVGA display (480 x 800 pixels), WiFi, Bluetooth, GPS, maar liefst twee microSD geheugenkaart gleuven en natuurlijk een dual SIM optie. Aan de achterzijde zit ook nog een camera met dual LED flitser. De vormgeving van de camera is zo ongeveer het enige dat een beetje doet denken aan de HTC HD 7, maar ik kan mij niet voorstellen dat ze daar bij HTC blij mee zijn. Ik denk overigens dat Microsoft ook niet staat te juichen bij het zien van deze customized toepassing van Windows Mobile 6.5 ;-)

Fake-WP7-HTC-China-b Fake-WP7-HTC-China-a

De originele HTC HD7: HTC-HD7

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.