Toestellen
21 oktober 2009 - Ron Smeets

Faked in China: Hiphone F320

Dit is niet het eerste HiPhone toestel dat opduikt. Ruim anderhalf jaar geleden maakte deze Chinese namakers al eens de iPhone rip-off die ook de naam HiPhone meekreeg. Ik ga er althans van uit dat het bij de nieuwe HiPhone F320 om dezelfde fabrikant gaat.

Dit keer lijkt het toestel echter veel meer op een iPod Nano dan een iPhone. Op de plek van het clockwheel hebben de makers de 'kiesschijf' van het mobieltje geplaatst.

De specs, voor wie er in geinteresseerd is:
- 2.6 inch Touchscreen display
- Quad-band GSM met GPRS
- 2GB intern geheugen
- 1.3MP camera
- Multimedia (MP3/MP4) speler
- FM Radio
- 100x49x7mm (hxbxd)
- 97 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.