Toestellen
14 mei 2011 - Ron Smeets

Faked in China: Google Nexus S, wel de looks, niet de specs

De namaak Google Nexus S lijkt uiterlijk bijna als twee druppels water op het origineel, maar zoals gebruikelijk hebben de Chinese namakers omwille van het prijskaartje, de specs van het toestel enigszins (ahum) 'gedowngrade'.

De K1000D moet het doen met een single core 460 MHz processor, een 3.2 megapixel camera, een VGA (0.3MP) front camera (voor videobellen), Android 2.2 OS (Froyo) en een 4 inch WVGA (800 x 480 pixels) display (geen Super AMOLED natuurlijk).

WiFi, GPS zijn wel aanwezig en, speciaal voor de Chinese markt ondersteund de namaak Nexus S ook dual SIM. Ow, en een externe, waarschijnlijk voor mobiele TV diensten. Het prijskaartje is mat zo'n 110 Euro ook typisch voor Chinese namaaktoestellen ;-) Uit de foto's hieronder is ook niet echt op te maken of de namaak Nexus S hetzelfde gebogen display design heeft als het origineel. Die indruk wordt, zeker bij de foto waarop het toestel op het display ligt wel ietwat gewekt, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn.

Fake-Nexus-S-a Fake-Nexus-S-b Fake-Nexus-S-c Fake-Nexus-S-d Fake-Nexus-S-e Fake-Nexus-S-f Fake-Nexus-S-g

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.