Toestellen
19 mei 2015 - Ron Smeets

Faked in China: Galaxy S6 vs Galaxy S6 Verschillen zijn vrijwel alleen zichtbaar als je ze naast elkaar legt

Er zijn twee gradaties bij het namaken van populaire toestellen door, met name, Chinese, namakers. Aan de ene kant heb je de Sumsang's, Sonia's, Nokla's en HCT's. Fabrikanten die kopieën van bestaande toestellen van de originele merken maken maar er wel een andere merknaam op planten. Die toestellen zijn, gezien de naam en andere subtiele verschillen, snel van het origineel te onderscheiden.

Aan de andere kant heb je de namakers die kopieën maken die vrijwel niet van het origineel te onderscheiden zijn. De merknaam, doos en nagenoeg alle details van het toestel zijn dan nagemaakt. In onderstaande video zie je een originele en namaak Samsung Galaxy S6. Op het eerste oog zie je nauwelijks verschillen tussen beide toestellen en eigenlijk zijn ze alleen van elkaar te onderscheiden door ze naast elkaar te houden en nauwkeurig met elkaar te vergelijken. De meeste verschillen zitten overigens in de software.

Natuurlijk, iemand die uit interesse of beroepshalve dagelijks, of veel, bezig is met het lezen en bekijken van nieuws, reviews, foto's en video's van toestellen zal wellicht ook de kleine verschillen kunnen spotten zonder dat er een origineel naast ligt. Voor de gemiddelde consument is dat veel moeilijker. Kijk zelf eerst maar eens naar onderstaande foto van beide toestellen voordat je de video bekijkt en het antwoord voorgeschoteld krijgt... De verschillen zijn zichtbaar, maar vooral omdat je ze naast elkaar ziet liggen. Wist jij welke echt is?

Het spreekt voor zich dat dit soort namaak meuk ook in Nederland en België, vooral online, aangeboden wordt. Meestal met een prijskaartje dat te mooi is om waar te zijn... en dat is het dan dus ook. Echter, de ietwat slimmere oplichters kiezen soms ook voor een 'normale' prijs (geen 'gehalveerde' bedragen). Kijk dus goed uit voordat je een toestel als de Galaxy S6, maar ook een van de andere high-end smartphones via Marktplaats, eBay of een minder bekende online shop koopt! Kies liever voor een van de grote, bekende (online) winkelketens of providers.

Via