Toestellen
01 oktober 2011 - Ron Smeets

Faked in China: Een Nokia N9 van 48 Euro met zeven "UI's"

Deze Chinese fake Nokia N9 (niet de eerste) lijkt heel erg veel op het origineel en kost amper 48 Euro (411 Yuan), maar heeft bij lange na niet dezelfde specs. Iets dat bij Chinese namaak toestellen natuurlijk geen verrassing is.

De Chinese namakers hebben hun N9 voorzien van een 3.8 inch WXVGA (240 x 400 pixels) display, dual SIM optie, een 1.3 megapixel camera (plus een VGA versie aan de voorzijde), microSD geheugenkaart gleuf, Bluetooth en een FM Radio ontvanger.

Het OS is eeb 'eigen' brouwsel, maar je kunt wel kiezen voor zeven verschillende, ook nagemaakte, UI Thema's; iOS 5, MeeGo, HTC Sense, Symbian, Windows Phone 7, BlackBerry en Samsung TouchWiz. De foto's:

Nokia-N9-Fake-China-b Nokia-N9-Fake-China-c Nokia-N9-Fake-China-d Nokia-N9-Fake-China-f Nokia-N9-Fake-China-a Nokia-N9-Fake-China-e

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.