Toestellen
16 januari 2015 - Ron Smeets

Faked in China: De ZTE Blade S6 a.k.a. iPhone 6 Ook ZTE heeft moeite het schaamteloze kopieergedrag te veranderen

De ZTE Blade S6 is nog niet officieel aangekondigd, maar de foto's die via een online shop uitlekten tonen duidelijk aan dat sommige Chinese fabrikanten de verleiding van het schaamteloos kopieren van populaire, en succesvolle, producten niet kunnen weerstaan. Ook niet wanneer ze al actief zijn aan de 'kapitalistische kant' van de Chinese muur.

In het geval van de ZTE Blade S6 is overduidelijk zichtbaar dat de fabrikant vrolijk mee wil liften op het succes van de iPhone 6 (Plus). De ronde zijkanten en het algehele design van het toestel lijken sterk op dat van Apple's nieuwste smartphone.

Van binnen is de ZTE Blade S6 wel een typisch Chinees toestel, voor zover de specs nu bekend zijn. Een MediaTek processor (64 bit, 1.5GHz octa core), 5.5 inch HD (720p) display, 8 megapixel camera mat dual LED flitser, Android 4.4.4 KitKat, 16GB intern geheugen en 2GB RAM. Met 7.9 millimeter is deze namaak iPhone 6 wel een stuk dikker dan het origineel. Wellicht buigt hij daardoor minder snel, om maar eens een positieve draai aan het Chinese kopieergedrag te geven ;) Meer is nog niet bekend, maar ik verwacht dat we dit toestel niet buiten China gaan zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.