Toestellen
27 november 2009 - Ron Smeets

Faked in China: de Zoho E72

Hier is er weer eentje. In dit geval hebben de Chinese namakers bij Zoho zich 'lichtelijk' laten inspireren door de Nokia E72 met als resultaat de Zoho E72.

Uiterlijk lijkt hij er inderdaad op, maar van binnen vallen de specs, zoals je van de gemiddelde Chinese namaak toestellen mag verwachten, kan zich niet echt met het origineel meten.

Behalve de typisch Chinese functies als dual-sim en een (analoge) TV Tuner heeft de Zoho E72 verder onder andere twee 1.3 megapixel camera's (voor- en achterzijde), een qwerty toetsenbord (nogal logisch voor een namaak E72 ;-))) WiFi (dat dan weer wel), Java support, microSD, en een FM Radio Tuner. Ow ja, en het OS lijkt meer op dat van een BlackBerry dan van een Nokia. Voor de liefhebbers staat hieronder nog een uitpakvideo van deze fake Nokia.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.