Toestellen
07 mei 2008 - Ron Smeets

Faked in China: de SCNY FE-230

Een blik op het logo van deze Chinese camphone maakt direct duidelijk wat de makers in gedachte hadden toen ze de naam SCNY 'verzonnen'.

Hoewel dit toestel formeel geen namaak van een bestaande Sony (Ericsson) camphone is, valt dit natuurlijk wel in de categorie 'Faked in China'.

Enfin, deze camphone is voorzien van een 5.1 megapixel camera met gezichtsherkenning, auto focus en xenon flitser.

De specs van het telefoongedeelte worden niet genoemd. Opvallend is verder wel (zie foto helemaal onderaan) nog de accu. Die heeft namelijk een capaciteit van maar liefst 6800 mili-ampère, goed voor het maken van vele honderden foto's of enkele weken standy-by tijd.

Via: JustAMPGerelateerde links:
Faked in China: de HTC Touch Dual
Faked in China: Nokia N95 8GB
Faked in China: de HiPhone
Fake P1i van Gold Star met twee SIM kaarten
Fake Sony Ericsson W660i van CECT
Fake W800i uit Maleisie
Nokia 8800: Faked in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.