Toestellen
03 augustus 2008 - Ron Smeets

Faked in China: de OQO G900 alias Palm Centro

Da's ook toevallig. Vorige week maakte Palm bekend dat er inmiddels al twee miljoen Centro's wereldwijd over de toonbank gevlogen zijn en nu duikt ineens een Chinese fake uitvoering van het toestel op.

De OQO G900 lijkt inderdaad veel op het origineel van Palm al oogt de Chinese namaak wel iets breder en daardoor ook ietwat vierkanter. De belangrijkste specs van de OQO G900 zijn:

Windows Mobile 6.1 besturingssysteem met een 624MHz processor, Quad-band GSM met GPRS en EDGE support, een 2 megapixel camera, Bluetooth en WiFi.

Tja, deze specs zijn op sommige punten (camera en WiFi) zelfs beter dan die van het origineel, maar het blijft natuurlijk hoe dan ook Chinese namaak. . .Gerelateerde links:
Teller Palm Centro op 2 miljoen
Palm: meer omzet maar nog geen winst
Palm verkoopt 1 miljoen Centro's in zes maanden
Palm Centro eind Februari ook naar Europa
Meer info van de Palm Centro uitgelekt
Eerste offciële foto van de Palm Centro uitgelekt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.