Toestellen
07 juli 2008 - Ron Smeets

Faked in China: De Nokia Aeon

Het is niet de eerste keer dat dit Nokia Concept toestel van alweer ruim anderhalf jaar geleden door Chinese namakers onder handen genomen wordt.

Zie hier de YX-W168, ofwel een namaak Nokia Aeon. Volgens de specs heeft deze rip-off een onzichtbaar keyboard (dat overigens duidelijk te zien is ;-), multimedia (MP3/MP4) speler, Bluetooth 2.0, een 2.2 inch TFT scherm, 2 megapixel camera, Dual-SIM optie (waarvan telkens maar 1 kaart online kan zijn) en eem miniSD gehuegenkaart optie.

Klinkt niet bepaald zo futuristisch als Nokia het bedoelde toen de Finnen het Aeon Concept onthulden maar dat mag je natuurlijk van de Chinese namakers ook niet verwachten.

Via: Tech TickerGerelateerde links:
Chinezen gaan nu ook al concepten namaken
Live foto's van de Nokia Aeon?
De touch sensitive Nokia Aeon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.