Toestellen
10 november 2014 - Ron Smeets

Faked in China: de L1020 is een Lumia 1020 kloon met Android De 'Pureview' look-a-like camera module is vooral een lege huls

Het zal wel nooit helemaal uitgebannen worden; de Chinese namaak van populaire westerse smartphones en andere gadgets. Zie hier de L1020. De meesten van jullie zullen in één oogopslag zien dat deze Chinees een kloon is van de Lumia 1020. Hij lijkt redelijk, maar daar houdt de gelijkenis dan ook meteen op.

Intern is het toestel nauwelijks vergelijkbaar met het origineel van Nokia. Ten eerste hebben de namakers Android als OS gekozen. OK, met een redelijk lijkende Windows Phone UI, maar dan natuurlijk wel met de Play Store in plaats van die van Windows Phone.

Ook de 'PureView' camera module aan de achterzijde is alleen uiterlijk te vergelijken met het origineel. Op één na zijn alle flitsers leeg en ook de camera sensor meet maar een fractie van de Carl Zeiss die in de Lumia 1020 zit. Nog los van het feit dat het maar een 3 Megapixel model is. Enfin, meer woorden ga ik er niet vuil aan maken. Hieronder staan enkele foto's van de kloon. Kijk en huiver zelf.

Bron; en de link naar nog iets meer afbeeldingen van deze zoveelste schaamteloze Chinese namaak.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.