Toestellen
10 juli 2009 - Ron Smeets

Faked in China: de iPhone Nano

In de maanden voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe iPhone 3GS deden heel veel geruchten de ronde over een eventueel op komst zijnde mini-iPhone, of iPhone Nano.

Dat heeft een van de Chinese namakers ertoe geinspireerd om iets te maken waarbij wel heel erg letterlijk de iPhone en iPod Nano met elkaar versmolten lijken ;-) En ze hebben hem de Iphone NG68 genoemd.

Hoewel deze nep-iPhone-Nano kleiner is dan de originele iPhone heeft ie verder toch de afmetingen van een gemiddeld mobieltje (105x55x10mm). Hij kost slechts 90 dollar (ca. 65 Euro).

De specs:
- 2.4 inch touchscreen display
- 480Mb ingebouwd geheugen
- microSD geheugenkaart gleuf (om de 8GB die op de achterzijde vermeld staat waar te kunnen maken ;-))
- VGA camera (hoewel 5.0 megapixel op de achterzijde vermeld staat)
- MP3 en MP4 speler
- Bluetooth
- dual-band GSM
- GPRS
- Afmeting: 105x55x10mm (hxbxd)

iPhone-Nano-Fake-NG68-a iPhone-Nano-Fake-NG68-b iPhone-Nano-Fake-NG68-c iPhone-Nano-Fake-NG68-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.