Toestellen
08 april 2008 - Ron Smeets

Faked in China: de HTC TyTN II

Op zich een teken dan HTC op de goede weg zit voor wat betreft de populariteit van haar nieuwe toestellen maar deze fake versie van de TyTNII blijft natuurlijk een voorbeeld van schaamteloos kopieergedrag uit het land waar de uitdrukking ‘beter goed gestolen dan slecht gemaakt’ niet zou misstaan in het volkslied ;-)

De Awang A6000 vertoont een schrikbarend goede gelijkenis met het origineel van HTC, maar de specs zijn ongetwijfeld voorzien van een traditioneel goedkoop Chinees sausje.

Zo wordt het Operating Systeem aangeduid als 'Windows Mobile or similar'. Verder zit er een camera op met LED flits, heeft hij een Touchscreen display, ingebouwde stylus, USB aansluiting en een Transflash geheugenkaart gleuf.

Nog enkele foto's.

En eentje van het origineel.Gerelateerde links:
Zeer uitgebreide videoreview van de HTC TYTN II
HTC TYTN II(P4550)vanaf morgen leverbaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.