Toestellen
13 augustus 2011 - Ron Smeets

Faked in China: De GooApple iPhone met Android OS en iOS UI

De GooApple 3G is op het eersts gezicht een bijzonder goed nagemaakte iPhone 4 (nee, niet de 3G ;-)).

Echter, zoals de eerste drie letters van zijn naam al doen vermoeden, is het een Android 2.2 toestel waarvan de User Interface zodanig gemodificeerd is dat ook die heel erg veel op die van Apple, iOS dus, lijkt.

Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk dacht dat dit niet alleen een fake toestel was, maar ook een fake video. Toch zie je sommige Android 'trekjes' nog wel terug. Het pull-down menu vanuit de statusbalk, de weergave van de fotogallerij en het menu voor de instellingen bijvoorbeeld. Enfin kijk zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.