Toestellen
01 juli 2016 - Ron Smeets

Faked in China: De Elephone S7, een namaak Galaxy S7 Edge

Tsja, wat moet je hier nu weer van vinden. Dat veel fabrikanten in China de twijfelachtige reputatie hebben dat ze alleen maar 'goed' zijn in het namaken van producten wordt met de aankondiging van de Elephone S7 alleen maar versterkt. Het toestel lijkt namelijk als twee druppels water op de Galaxy S7 Edge van Samsung.

Qua specs, hoewel die nog niet allemaal bekendgemaakt zijn, zal het toestel ongetwijfeld ietwat kariger uitgerust zijn dan het origineel uit Korea. De Elephone S7 is onder anderen voorzien van een Helio Decacore processor. Dat klinkt op zich nog prima overigens, maar het 5.5 inch scherm is met een HD of Full HD resolutie natuurlijk nauwelijks vergelijkbaar met het origineel. Gesproken wordt verder over uitvoeringen met 3 of 4GB RAM, 32 of 64GB intern geheugen, een 16 megapixel camera, 3000 mAh accu en Android 6.0.1 Marshmallow.

Wat natuurlijk wel interessant is, is de vraag of deze Chinese namaker ook echt een gebogen display in het toestel verwerkt heeft of dat het een recht display is met gebogen glas er over heen. Ik denk het laatste, mede door het prijskaartje dat afhankelijk van de uitvoering tussen de 80 en 170 euro zou liggen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.