Toestellen
13 januari 2009 - Ron Smeets

Faked in China: BlueBerry 'Bold'

Toegegeven, deze Chinese namaak BlackBerry Bold, ofwel de BleuBerry L900i, ziet er behoorlijk waarheidsgetrouw uit maar het blijft natuurlijk goedkope (illegale) fake.

Het toestel heeft een 2.4 inch display (QVGA), Bluetooth, multimedia speler (MP3/MP4), Quad-band GSM met GRPS, microSD geheugenkaart ingang en een VGA camera. En dat alles voor zo'n 165 dollar.

Leuk detail: Op de verkoopsite staat expliciet vermeld dat het geen BlackBerry of RIM product is maar er alleen zo uit ziet. "NOTE: this is not a BlackBerry Rim product. It is similiar in appearance but is different in functionality and name."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.