Toestellen
16 juli 2006 - Ron Smeets

Fake W800i uit Maleisie

De Walkmanphones van Sony Ericsson zijn de afgelopen maanden razend populair aan het worden en dus was het wachten op Aziatische fake niet meer dan een kwestie van tijd.

Firth Media uit Maleisie behoort tot een van de eerste Aziatische toestelmakers die schaamteloos het design, functionaliteit en zelfs de kleur van de Sony W800i musicphone kopieerde. Het Chinese KTC was overigens de eerste met een fake W800, voor zover wij hebben kunnen nagaan.

Iets anders kunnen we over de Minimo M2 helaas niet zeggen. Zo op het eerste gezicht zou je bijna gaan denken dat Firth haar ripoff met behulp van inside information 'ontworpen' heeft.Gerelateerde links:
Nokia 8800: Faked in China
Motorola Q nog voor release al nagemaakt
De zoveelste...
Fake duurder dan origineel ?!
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.